Навряд я наважусь це повторити ще раз, тому залишу для історії 🙂
Як завжди… Помічник шеф-повара приготував усі інгредієнти. Все від локальних виробників, але зіру ще прийшлося пошукати…
Починаємо готувати зірвак. Перевожу… Обжарюємо лук, м’ясо та моркву в великій кількості олії, а потім заливаємо водою і тушкуємо 40 хвилин.
В зірвак зверху обережно накладаємо промитий рис
Коли вода майже випарувалася, але ще є… граємо в норки
Потім граємось в пасочки
Потім, від голодних ртів, накриваємо тарілкою
Для інтриги і впитування зайвої вологи, додаємо серветок в залишаємо ще на 40 хвилин.
До речі, фокус з серветкою – це якийсь розводняк. Я її достав суху.
Готове блюдо перемішуємо, щоб знайти часник 🙂
Помолившись та перехрестившись пробуємо…
Наче отримали те, що й задумували. Взагалі не пам’ятаю смак плову з Узбекистану, тому можна вважати, що получилось пречудово.
Подяка повару і… Смачного!