Автентичний узбецький плов на український лад в домашніх умовах

Автентичний узбецький плов на український лад в домашніх умовах

Навряд я наважусь це повторити ще раз, тому залишу для історії 🙂

Як завжди… Помічник шеф-повара приготував усі інгредієнти. Все від локальних виробників, але зіру  ще прийшлося пошукати…

Починаємо готувати зірвак. Перевожу… Обжарюємо лук, м’ясо та моркву в великій кількості олії, а потім заливаємо водою і тушкуємо 40 хвилин.

В зірвак зверху обережно накладаємо промитий рис

Коли вода майже випарувалася, але ще є… граємо в норки

Потім граємось в пасочки

Потім, від голодних ртів, накриваємо тарілкою

Для інтриги і впитування зайвої вологи, додаємо серветок в залишаємо ще на 40 хвилин.

До речі, фокус з серветкою – це якийсь розводняк. Я її достав суху.

Готове блюдо перемішуємо, щоб знайти часник 🙂

Помолившись та перехрестившись пробуємо…

Наче отримали те, що й задумували.  Взагалі не пам’ятаю смак плову з Узбекистану, тому можна вважати, що получилось пречудово.

Подяка повару і… Смачного!

Залишити відповідь